Het zou zomaar kunnen zijn dat je van deze film nog niet hebt gehoord en daarom tippen wij hem graag. Dear white people gaat over het leven van 4 zwarte studenten die studeren aan een overwegend blanke topuniversiteit in Amerika. De film toont met veel humor, vanuit de vier invalshoeken, wat donker zijn in zo’n blanke omgeving kan betekenen. 

Regisseur en scriptschrijver Justin Simien baseerde de film op zijn eigen ervaringen, al benadrukt hij dat het zeer zeker geen autobiografie is. Hoe het ook zit, de trailer belooft een maatschappijkritische, humoristische en voor veel mensen herkenbare film.

Crowdfunding

Simien wist via een crowdfunding campagne de eerste $ 40.000 aan financiering binnen te halen, waarna hij om tafel ging met een aantal onafhankelijk studio’s. Uiteindelijk schoot hij de film binnen 19 dagen onder de vlag van Code Red Films.

Nederland?

Wij hebben de film nog niet gezien, maar de trailer belooft een goede ervaring.  Of de film naar de Nederlandse bioscopen komt, is niet duidelijk (hoewel Zweden wel een releasedatum heeft). Wie hem toch al wil zien zal de wondere wereld van de download in moeten zetten.


1.680 keer gelezen | Geschreven door
0 comments