Dit keer het verhaal van Diana

P is mijn beste vriend. Hij is Ghanees van afkomst, maar is hier gewoon geboren.

Ik liep een keer met P in de stad. We liepen hand in hand en kletsten. Ik keek een beetje om mij heen en zag alle ogen op ons gericht en niet in positieve zin. Het waren blanke mensen jong/oud maar ook donkere mensen. De blikken vielen mij echt heel erg op.  Blikken zoals: “Wat moet dat meisje met hem?” of andersom. “Wat moet die met dat blanke meisje?” Ik besprak het met P want hem viel het ook op. Hij trok zich er niks van aan maar ik vond het niet te begrijpen. Toen ik hem vroeg of hij nog eens hand in hand wilde lopen, wilde hij dat niet en dat kan ik ook wel begrijpen.

Sinds ik P ken, merk ik veel vaker dat racisme is.  Als ik vertel dat mijn voorkeur uit ging naar negroïde jongens. Zeiden bepaalde mensen het n-woord en slet. Maar als ik zeg dat ik Nederlandse jongens viel, dan is dat wel “normaal.” Dat vind ik echt belachelijk!

Verder kan ik talloze dingen opnoemen die mijn donkere Nederlandse vrienden meemaken. Denk goed na! Want tolerantie en respect is er te weinig in Nederland. Het lijkt bijna uitgestorven.

Diana

Jouw verhaal?

Wil je jouw verhaal ook met onze lezers delen? Kijk dan op deze pagina.


2.597 keer gelezen | Geschreven door
1 comments
Cynicus
Cynicus

Even een vraag hé... gewoon bedoeld als stof tot nadenken, maar:"Ben je niet een racist als je voorkeur uitgaat naar donker gekleurde jongens/mannen?" Ik bedoel gewoon te zeggen dat ik het heel normaal vind als je valt op karaktereigenschappen, kijk op het leven, van mijn part mensen met een bepaald beroep, dat zegt tenminste nog echt wat over een persoon (zijn dingen waar je een relatie op kunt bouwen), maar als je op een huidskleur valt (of dat nou licht of donker is) kan ik me niet onttrekken aan de indruk dat je toch echt verkeerde denkbeelden hebt (ook al is het in dit geval positieve discriminatie). Ik zou het overigens nog steeds heel erg fout vinden als je zegt dat je op blanke jongens/mannen valt, begrijp me niet verkeerd.

Trackbacks

  1. […] Lees verder op : Verdwenen Gelijkheid […]

  2. […] Dit keer het verhaal van Diana P is mijn beste vriend. Hij is Ghanees van afkomst, maar is hier gewoon geboren. Ik liep een keer met P in de stad. We liepen hand in hand en kletsten. Ik keek een beetje om mij heen en zag alle ogen op ons >> […]

  3. […] Now Reading Het verhaal van Diana: Rare blikken NextPrev […]