Dit keer het verhaal van Trees

Ik ben getrouwd geweest met een Antilliaan van Surinaamse afkomst. Heb twee prachtige kinderen met hem gekregen, deze zijn inmiddels al lang en breed volwassen. Mijn zoon is net zo donker als zijn vader en mijn dochter heeft wel wat creoolse trekken, maar is een heel stuk lichter.

Mijn zoon heeft in zijn leven ook al veel te maken gehad met racisme, toen hij klein was zeiden mensen wel: hij is zeker geadopteerd. Dochterlief heeft er veel minder last van gehad.

Ik heb nooit zo stil gestaan, wilde het eigenlijk niet weten dat mijn kinderen bloot gesteld werden aan racisme. Veel later zag ik dat pas. Het is schrijnend. Dat mensen alleen om de huidskleur een oordeel klaar heeft over iemand. Zeer kortzichtig en erg dom.

Ik zou graag zien dat zwarte Piet gewoon Piet wordt.

Jouw verhaal?

Wil je jouw verhaal ook met onze lezers delen? Kijk dan op deze pagina.


1.896 keer gelezen | Geschreven door
0 comments

Trackbacks

  1. […] Now Reading Het verhaal van Trees NextPrev […]

  2. […] Dit keer het verhaal van Trees Ik ben getrouwd geweest met een Antilliaan van Surinaamse afkomst. Heb twee prachtige kinderen met hem gekregen, deze zijn inmiddels al lang en breed volwassen. Mijn zoon is net zo donker als zijn vader en mijn dochter heeft wel wat creoolse trekken, maar is >> Lees de rest van dit artikel […]