Voor wie het is vergeten of het gewoon nooit wist: vanavond is de documentaire Zwart als Roet van Sunny Bergman te zien op NPO 2. In deze doc onderzoekt Bergman waar toch de heftige reactie op de Zwarte Piet-discussie vandaan komt.

Dat doet ze op persoonlijk vlak, door de kwestie voor te leggen aan familie en vrienden, maar ze ondergaat ook een wetenschappelijke test ontwikkeld door Harvard, die onderzoekt hoe stereotypen onze manier van kijken beïnvloeden. En dat test ze dan weer in de praktijk, in de Amsterdamse binnenstad.

Hoe je ook in het gesprek staat, dit is er eentje om  te kijken. Al is het maar om inzicht te krijgen in de verschillende denkwijzen. De uitzending start om 20:25 op NPO 2.

 


1.930 keer gelezen | Geschreven door
0 comments

Trackbacks

  1. […] met een man van Congolese, Nigeriaanse en Sierra Leoonse afkomst en het zien van de docu ‘Zwart als roet‘ kan ik niet langer mijn mening voor me houden en doen alsof ik niks […]