Wat doe je wanneer je salsafeesten organiseert en een deel van het publiek dat daarop afkomt, staat je niet aan? Dan schrijf je een open Facebook-post, die uitblinkt in racisme. Waarom? Omdat je zo het probleem oplost…of wacht…nee!

antil

Dat de organisator van Salsa aan de Eem problemen ervaart tijdens hun feestjes, zal helemaal kloppen. Dat degene die in dit geval voor die overlast zorgen van Antilliaanse en Noord-Afrikaanse afkomst zijn, zal vast ook nog kloppen (al denk ik niet dat ze van iedereen de afkomst hebben gecontroleerd), maar dat je stelt dat het publiek dat komt verkeerd is, wánt ‘de Antilliaanse en Noord Afrikaanse jongeren’,  is natuurlijk onzin.

wpc193bc3f_01_1a

St. John

Die organisator – ene meneer St. John – komt zelf overigens van Aruba en kleurt mooi bij een zonnige sfeer. Waarmee meteen maar duidelijk wordt, dat racisme meer met macht en minder met kleur te maken heeft. St. John kan in dit geval vanuit een positie van macht ervoor kiezen mensen met een bepaalde afkomst buiten de deur te houden (al kan hij dat wettelijk gezien natuurlijk niet), dát maakt wat hij doet racistisch, niet eens zozeer de manier waarop hij (blijkens zijn eigen tekst) denkt.

Als je wilt dat mensen zich aan de regels houden – wat mij geen onredelijk idee lijkt – zorg dan dat die regels duidelijk zijn en dat je ze handhaaft. Het idee hebben en uiten dat (alle) Antilliaanse en Noord-Afrikaanse voor problemen zorgen en daarom niet op je feestje welkom zijn, is racisme. Je mag je feestje dan ook houden Musica Latino Entertainment. En misschien is het tijd om gewoon Frans Bauer te draaien.

 


1.746 keer gelezen | Geschreven door
1 comments
yasin
yasin

ik vind dit een tikkeltje ver gezocht, bovendien denk ik dat als deze 'antilliaanse en noord afrikaanse jongeren' wel van salsa hadden gehouden, ze gewoon gezellig hadden mogen blijven.