Jouw verhaal

Dat racisme bestaat, weten de mensen die er zelf mee te maken hebben. Toch leeft in Nederland het beeld dat het allemaal wel meevalt. Dat is lastige te staven (of ontkennen), want racisme en discriminatie zijn complexe en gelaagde kwesties. De meeste duidelijke vorm (Jij bent minder dan ik omdat je een andere kleur of cultuur hebt) wordt zelden op die manier, expliciet uitgesproken. Maar ook omdat racisme afhankelijk is van context en persoon.

Deel jouw ervaring met onze lezers

We willen op deze site wel graag op zoek naar een antwoord en voor dat doel zijn we benieuwd naar jouw verhaal: wat maakte jij mee dat jij hebt ervaren als racisme? Deel jouw ervaring met ons, zodat we inzicht kunnen bieden in wat er in Nederland speelt en hoe dat eruit ziet, maar ook wat dat betekent.

Je mag dat anoniem doen of met je echte naam. Dat laten we aan jou over. Gebruik het formulier hieronder om je ervaring te delen.

  • Let je op op spelling en interpunctie: onleesbare verhalen kunnen we niet publiceren (uiteraard helpen we een beetje, maar fijn als je ook even checkt)
  • Let je op je taalgebruik: verhalen met scheldkanonnades publiceren we niet.

Let op: dit is geen reactieformulier. Reageren kan onder de artikelen op deze site. Dit formulier is bedoeld om ervaringen te delen. Reacties op artikelen via dit formulier worden verwijderd. 

Jouw verhaal

  • Mag ook anoniem. Verzin dan een mooie naam!
  • Kijk a.u.b. onder tips om de kans te vergroten dat we je artikel plaatsen.
  • Wil je een video toevoegen? Plak de link dan hier (Vimeo of YouTube).